Τηλ. 210 8253544 – 210 8811187 – fax: 210 8819035                 Αθήνα, 23/7/2019

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ 1947                                                                 Αρ.πρωτ: 126

Διαμαρτυρία για το πλαφόν σε απεικονιστικές εξετάσεις υγείας

Πολλά, μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ασφαλισμένων και κυρίως συνταξιούχων, έχει προκαλέσει η απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για ορισμένο αριθμό αξονικών και μαγνητικών εξετάσεων που θα πραγματοποιεί μηνιαίως κάθε Διαγνωστικό Κέντρο.

Μετά την απόφαση αυτή, τα Διαγνωστικά Κέντρα επικαλούνται ότι συμπλήρωσαν το πλαφόν, άγνωστο πότε, και απαιτούν πληρωμή της εξέτασης.

Έτσι, οι ταλαίπωροι συνταξιούχοι ασφαλισμένοι, βρίσκοντας την άρνηση στο πρώτο, αναζητούν το δεύτερο και όσοι τη δύναμη και τρίτο και στο τέλος απελπισμένοι και απογοητευμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την πετσοκομμένη τους σύνταξη, αφού για την εκτέλεση της εξέτασης σε δημόσιο Νοσοκομείο απαιτείται αναμονή 2-3 μηνών τουλάχιστον.

Τις δίκαιες διαμαρτυρίες και την αγανάκτησή τους για τη μεγάλη αυτή ταλαιπωρία, αλλά και την ταυτόχρονη μείωση των συντάξεών τους, μεταφέρουν διά της Ομοσπονδίας των, στον νέο Υπουργό Υγείας, ελπίζοντας ότι θα δείξει ζωηρό και άμεσο ενδιαφέρον, αφού αφορά το σπουδαιότερο αγαθό, την ΥΓΕΙΑ.

Από την ΠΟΠΣ