FacebookTwitter

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας

τη Δευτέρα 31/10/2022

 

Η ΠΟΠΣ συμμετείχε μαζί με τις άλλες Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας για το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, που δρομολογείται προς ψήφιση.

Όλοι οι εκπρόσωποι εξέφρασαν τη λύπη και αγανάκτησή τους για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και κάλεσαν τον Υπουργό Υγείας και την Κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο να συμβάλλουν αποφασιστικά στην αναβάθμισή της.

Εκ μέρους της ΠΟΠΣ χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους συνταξιούχους και εργαζόμενους ο Γενικός Γραμματέας κ. Ερμόλαος Λινάρδος τονίζοντας τα παρακάτω:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι,

Οι συνταξιούχοι της πατρίδας μας βιώνουν ψυχολογικά και πραγματικά τις αρνητικές συνθήκες των μνημονίων. Δυστυχώς, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών τους και την ελάχιστη ή μηδενική αύξηση που τους αποδίδεται.

Το σύστημα υγείας στη χώρα μας έχει, δυστυχώς, υποβαθμιστεί. Δεν δύναται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, γιατί ήταν ελλειμματικό από την αρχή της λειτουργίας του. Αδυνατεί να παρέχει αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Τα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ιδιαίτερα στις ζοφερές ημέρες της λιτότητας και των μνημονίων, που έδωσαν και την ψυχή τους ακόμα, δεν ανταποκρίνονται σήμερα ικανοποιητικά στις ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, με αποτέλεσμα καθημερινά να δοκιμάζονται και να αισθάνονται περιθωριοποιημένοι τελείως και εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία.

Πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους και έτσι ή δεν τα παίρνουν ή προμηθεύονται τα φθηνότερα και όχι τα καταλληλότερα. Έτσι οι επιτήδειοι του ιδιωτικού τομέα συνεχίζουν να κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος των πολλών. 

Κύριε Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργοί,

Σταθείτε με μεγάλη κατανόηση στα προβλήματα της υγείας των συνταξιούχων και όλων των πολιτών.

Μπορεί να είμαστε απόμαχοι της εργασίας αλλά όχι και της ζωής. Ζητάμε όχι τη λύπη σας αλλά τον σεβασμό που μας ταιριάζει. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι,

Όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ανάχωμα αντίστασης μπροστά στην κατάφωρη αδικία, αδιαφορία και περιφρόνηση.

Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων περικοπών σε βάρος της υγείας όλων μας».


ΤΡΙΠΟΛΗ 17/10/2022

Συνέντευξη του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της ΠΟΠΣ στα ΜΜΕ

 

Στα πλαίσια της δια ζώσης ενημέρωσης των συνταξιούχων ολόκληρης της χώρας ήδη πραγματοποιούνται, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, συγκεντρώσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας. Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με κοινές αποφάσεις τους, οργάνωσαν και δρομολογήσαν όλες τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων και, ως εκ τούτου, όλα τα μέλη τους περιοδεύουν την Ελλάδα, ενημερώνοντας τους συνταξιούχους για κάθε θέμα. Σήμερα στην Τρίπολη, βρίσκομαι ως Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) (Ηλίας Ηλιόπουλος), μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης (Ερμόλαο Λινάρδο).

Στις 10.30 π.μ. μιλήσαμε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη και στην πλατεία «Πετρινού», ενημερώνοντας τους συνταξιούχους για τα κύρια θέματα και τα βασικά προβλήματα που ήδη εξελίσσονται άσχημα και προκαλούν πολλά και δυσβάσταχτα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα: Μετά τις ανακοινώσεις του κυρίου Πρωθυπουργού και των Προέδρων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, με πικρία διαπιστώσαμε ότι μας προσπέρασαν σχεδόν αδιάφορα, παρά το ότι τους είχαμε όλους ενημερώσει με ανάλογο γραπτό υπόμνημα για τα προβλήματά μας. Στη συνέχεια διαπιστώνουμε καθημερινά προπαγανδιστικές μεθοδεύσεις του ψεύδους και της παραπληροφόρησης προς την Ελληνική κοινωνία που λένε ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση. 

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ

Κανένας συνταξιούχος δεν πρόκειται να πάρει αύξηση ούτε ένα ευρώ

 

Και τώρα τα βασικά θέματα που αναπτύξαμε:

 1. Ακρίβεια- Νέα μείωση των συντάξεων: Ο τιμάριθμος ήδη κινείται στο 12,1% (στην πραγματικότητα είναι αρκετά υψηλότερος) και όπως εκτιμούν οι ειδικοί μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσει το 15%. Αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις (προφανώς και οι μισθοί) έχουν υποστεί μείωση της αγοραστικής τους δύναμης μέχρι στιγμής 12%. Ήδη το 2022 όλοι πληρώνουμε το κόστος ζωής αυξημένο κατά 12%, χρήματα που δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ, αφού η όποια παροχή θα δοθεί από 1/1/2023. Όπως ανακοινώθηκε η αναπλήρωση των απωλειών από τον τιμάριθμο θα γίνει ως εξής: α) Από τα 2,5 εκατομμύρια (περίπου) των συνταξιούχων, το 1,5 εκατομμύριο θα λάβει ενίσχυση από την 1.1.2023 με ποσοστό κάλυψης μόνο το 7%. Επομένως αυτό το 1,5 εκ. των συνταξιούχων θα έχει απώλεια της αγοραστικής δύναμης των συντάξεών του τουλάχιστον 8% (αφορά αυτούς που δεν έχουν προσωπική διαφορά ούτε ένα ευρώ). Όσοι έχουν κάποιο ποσό προσωπικής διαφοράς θα πάρουν τη διαφορά που προκύπτει από το 7%.

β) Το 1 εκατομμύριο, που, όπως φαίνεται, έχει προσωπική διαφορά πάνω από την παροχή του 7%, θα πάρει μηδενική αναπλήρωση για την κάλυψη του τιμάριθμου. Άρα αυτές οι συντάξεις θα έχουν απώλεια το σύνολο του τιμάριθμου, δηλαδή τουλάχιστον 15%.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν

Από πού προκύπτει η καθημερινή πληροφόρηση των ΜΜΕ 

ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση;

 

Κατά την κοινή λογική αύξηση προκύπτει, όταν το ποσό που δίνεται είναι μεγαλύτερο από την απώλεια του τιμάριθμου.

Εδώ όπως βλέπετε, σε κανέναν συνταξιούχο δεν δίνεται ούτε η απώλεια του τιμάριθμου.

  1. Αναδρομικά του 11μηνου: Και αυτό το σοβαρό θέμα πέρασε στη ΔΕΘ σχεδόν απαρατήρητο (εκτός από τη δέσμευση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, που ανακοίνωσε την επιστροφή του σε 3 ετήσιες δόσεις). Στη συνάντηση που είχαμε οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις με τον Πρωθυπουργό, ρητά μας ανακοίνωσαν ότι οι μόνοι που θα πάρουν πίσω τα παρανόμως παρακρατηθέντα είναι αυτοί που προσέφυγαν δικαστικά και όποτε βεβαίως δικαιωθούν από τα δικαστήρια, περίπου 320.000. Οι υπόλοιποι δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα. 
  2. Προσωπική διαφορά: Εφεύρεση που μόνο «αρπαχτικά» θα μπορούσαν να την εμπνευστούν και να την εφαρμόσουν, προκειμένου να λεηλατήσουν για άλλη μια φορά τις ήδη λεηλατημένες συντάξεις. Είναι πολιτική ανοησία και βεβαίως κατάφωρη αδικία και προσβολή της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων, που βλέπουν και πάλι τις συντάξεις τους να γίνονται ακόμη οικονομικά ευτελέστερες. Είναι ντροπή για τους πολιτικούς που τη νομοθέτησαν και βεβαίως ανάλογη ντροπή και γι’ αυτούς που, όταν δημιουργείτο, τη λοιδορούσαν και τώρα τη λιβανίζουν και την αξιοποιούν. Αυτή η «καταβόθρα» κάθε αναγκαίας αύξησης των συντάξεων πρέπει τώρα να αφανιστεί. Όλες οι προσωπικές διαφορές να ενταχθούν στην κύρια σύνταξη, όπως απαιτεί το δίκαιο και η ηθική, όπως εξάλλου αυτό υπήρχε πριν τη ληστρική εφεύρεση και νομοθέτηση του νόμου «Κατρούγκαλου». 
  3. Συνδρομή 0,20 ευρώ: Σύμφωνα με τους νόμους 4387/16 και 4611/19, από τους συνταξιούχους παρακρατούνται, με τη σύμφωνη γνώμη και θέλησή τους 0,20 ευρώ κάθε μήνα από τις συντάξεις τους, προκειμένου να αποδίδονται στις Συνταξιουχικές Οργανώσεις τους, για τη λειτουργία τους και την αντιμετώπιση των αναγκών και υποχρεώσεών τους. Τα χρήματα αυτά παρά το ότι παρακρατούνται, δεν αποδίδονται εδώ και 5 χρόνια (από το 2018). Ευτυχώς, ο Πρωθυπουργός της χώρας ήδη δεσμεύτηκε στους Προέδρους των Συνταξιουχικών οργανώσεων, στη συνάντηση της 14ης /10/22 ότι τα χρήματα θα αποδοθούν σύντομα.
  4. Συντάξεις χηρείας: Το 2019, ευτυχώς την τελευταία στιγμή, απετράπη το «έγκλημα» κατά αυτών των συντάξεων και έγινε μια νομοθετική ρύθμιση αρκετά ικανοποιητική (την πρώτη τριετία, μετά τον θάνατο του ενός συζύγου, ο επιζών λαμβάνει το 70% της σύνταξης του εκλιπόντος. Μετά την ολοκλήρωση της τριετίας και εφόσον ο χήρος/-α δεν έχει άλλη σύνταξη, συνεχίζει να παίρνει για πάντα, όσο θα ζει, το ίδιο ποσό. Εάν όμως έχει και σύνταξη δική του, τότε ο κληρονόμος, μετά την τριετία, θα συνεχίσει να παίρνει το 50% του ποσού που ελάμβανε στην τριετία). Αυτό, δυστυχώς, αφορούσε μόνο τις περιπτώσεις της χηρείας, που προέκυψαν μετά τον Μάιο του 2016, τότε δηλαδή που ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε ο νόμος 4387. Ενώ γινόταν προσπάθεια να εξομοιωθούν και οι πριν το 2016 συντάξεις χηρείας, με τη νέα ρύθμιση, ξαφνικά ανακοινώθηκε απίστευτη και στρεβλή ερμηνεία του νόμου, η οποία προβλέπει πλήρη αφαίρεση της εθνικής σύνταξης από την κληρονομούμενη σύνταξη (του αποθανόντος), διότι ισχυρίζονται ότι ο νόμος επιτρέπει να δοθεί σε κάθε ασφαλισμένο μια και μόνο εθνική σύνταξη. Απίστευτη στρέβλωση της πραγματικότητας, γιατί εδώ δεν απονέμεται σε κανέναν 2η εθνική σύνταξη, αλλά κληρονομείται σύνταξη από τη χηρεία, η οποία, προφανώς, εμπεριέχει και τμήμα της εθνικής σύνταξης. Ελπίζουμε το πάγωμα που έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός να γίνει, να διορθώσει τελικά τη στρέβλωση και να δικαιωθούν και οι παλαιότερες συντάξεις χηρείας, που έχουν καταλήξει σε μικροδωράκια κάτω των 150 ευρώ μηνιαίως. 
  5. Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ): Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την 204/2017 απόφαση της Ολομέλειας και την 504/2020 επίσης Ολομέλειας χαρακτηρίζει την παρακράτηση για το 2017 και το 2018 παράνομη και αντισυνταγματική και βεβαίως διατάσσει την επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν στους δικαιούχους. Δυστυχώς μέχρι τώρα πλήρης αδράνεια κα αδιαφορία από την Πολιτεία.

 

 • Φορολόγηση: Η φορολογική επιβάρυνση των συνταξιούχων ξεπερνά κάθε όριο αδικίας. Η φορολόγηση των χρημάτων που αποδίδονται με καθυστέρηση ετών στους δικαιούχους με αποκλειστική ευθύνη του e ΕΦΚΑ (παλιότερα του ΓΛΚ) φθάνει ακόμα και στο 50%. Η φορολόγηση των αποδοθέντων που παράνομα είχαν παρακρατηθεί (11μηνο κύριας σύνταξης) είναι πρόσφατο παράδειγμα μεγάλης φοροληστείας σε βάρος των συνταξιούχων. Ακόμα και περίοδοι παραγραφής φορολογικών υποχρεώσεων παραμένουν όχι μόνο ισχυρές, αλλά επιβάλλονται και πρόστιμα. Τελευταία έχει πάρει το θέμα διαστάσεις, χωρίς καμία διάθεση των υπηρεσιών να διορθώσουν τις παρανομίες.

 

 

Μετά από όλα αυτά καλούμε τον κύριο Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους απέναντι στα προβλήματά μας, για να δοθούν λύσεις προστασίας και δικαιοσύνης. Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση με κάθε αγωνιστική κινητοποίηση.

Υ.Γ.: Σας ενημερώνουμε ότι Ομοσπονδία μας (ΠΟΠΣ) έχει 60 πρωτοβάθμια Σωματεία ενεργά σε όλη την Ελλάδα και εκπροσωπούμε περισσοτέρους από 350.000 πολιτικούς συνταξιούχους.


 

-ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ- ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

 

1. Συνάντηση των πλέον αντιπροσωπευτικών Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον Πρωθυπουργό.

Όπως σας έχουμε ήδη και άμεσα, με δύο ενημερωτικά έντυπα, ένα από την ΠΟΠΣ και δεύτερο κοινό των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ενημερώσει και ως εκ τούτου γνωρίζετε ότι η συνάντηση αυτή είχε διαρκέσει 1 ώρα και 30 λεπτά και είχαμε την ευκαιρία και οι 6 Πρόεδροι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας και κυρίως να επισημάνουμε την αναγκαιότητα για άμεση λύση θεμάτων, τα οποία ξεπέρασαν κάθε δυνατότητα υπομονής και αντοχής.

Στην ομιλία του και την ανάπτυξη των κορυφαίων θεμάτων ο Πρόεδρος της Οργάνωσής μας έθεσε με καθαρότητα και με πειστικά επιχειρήματα στον Πρωθυπουργό την άμεση αναγκαιότητα να δώσει απαντήσεις εκείνη την ώρα, γιατί πλέον δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αφού ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την υπεροψία που φαίνεται ότι τον διακρίνει, όχι μόνο δεν απαντάει σε κανένα από τα προβλήματά μας, αλλά δεν καταδέχεται ακόμη και να συναντήσει τους εκπροσώπους των συνταξιούχων. 

Θεωρούμε όμως ότι η συνάντηση αυτή που προέκυψε για πρώτη φορά με τον κ. Μητσοτάκη, έβαλε μια καλή και στέρεη βάση και προφανώς είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε θέματα που για πάρα πολύ χρόνο είχαν εγκλωβιστεί επικίνδυνα.

Βεβαίως, πέραν της ρητής υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για τη σύντομη απόδοση της συνδρομής των 0,20 λεπτών και προφανώς την περιμένουμε άμεσα και τα υπόλοιπα κορυφαίας σημασίας θέματα, τα οποία τέθηκαν από όλους τους

Προέδρους, παραμένουν σε αμετακίνητη διεκδίκηση και θα τα κρατήσουμε στην επικαιρότητα με κάθε μέσο.

Ακρίβεια (Τιμάριθμος)

Επισημάνθηκε το ότι η όποια απόδοση στο 6% ή 7% (μπορεί και 8%) σε καμία περίπτωση δεν είναι αύξηση των συντάξεων αλλά εν μέρει αποκατάσταση της απώλειας από τον τιμάριθμο. Η ανυποχώρητη απαίτησή μας είναι να δοθεί ολόκληρος ο τιμάριθμος 15% (ενδεχομένως μπορεί να είναι και μεγαλύτερος και ας αφήσουν γι’ άλλους αφελείς ή ανίδεους το «αυτό βγάζει ο μαθηματικός τύπος».

Προφανώς, η απόδοση να γίνει στο σύνολο των συνταξιούχων είτε έχουν, είτε δεν έχουν προσωπική διαφορά. Η δικαιολογία της προσωπικής διαφοράς είναι πολιτική ανοησία και καταφανέστατα ανήθικη.

Προσωπική διαφορά

Η «πληγή» αυτή που συνεχίζει να αιμορραγεί με αίμα αθώων, δείχνει τη ντροπή αυτών που την εφηύραν και προφανώς όσων θα συνεχίζουν να την αξιοποιούν σε βάρος των συνταξιούχων. Είναι καθαρό ότι εάν δεν ενσωματωθεί, τότε και μόνο για φέτος οι συντάξεις μεθοδευμένα οδηγούνται από άλλο δρόμο σε νέα μείωση, που για ένα εκατομμύριο περίπου συνταξιούχων θα ξεπεράσει το 15%.

Απαίτηση συνεχόμενη και ανυποχώρητη η άμεση ενσωμάτωση με την κύρια σύνταξη.

Αναδρομική καταβολή των παρανόμως παρακρατηθέντων Δώρων

(Χριστουγέννων- Πάσχα) και επιδόματος αδείας και τα αναδρομικά από την

επικουρική σύνταξη του 11μήνου 2015-2016. Απαίτηση, χωρίς άλλη δικαιολογία, να δοθούν σε όλους ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει δικαστικά ή όχι.

Απόδοση των παρακρατηθέντων για την ΕΑΣ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο τελεσίδικα και με δύο αποφάσεις της Ολομέλειάς του (204/2017 και 504/2020) ορίζει σαφέστατα την παρανομία παρακράτησης για το 2017 και το 2018 και διατάσσει την επιστροφή του στους δικαιούχους. Απαίτηση ο άμεσος σεβασμός της Απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και προφανώς η

αποκατάσταση της αδικίας.

Κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης

Έχει πολύ μεγαλοποιηθεί το θέμα. Επειδή πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν κατανοήσει ακριβώς περί τίνος πρόκειται, τους ενημερώνουμε ότι δεν αφορά την ΕΑΣ για το ΑΚΑΓΕ (που πράγματι είναι μεγάλο ποσό- αυτή παραμένει), αλλά την ειδική φορολόγηση για εισοδήματα από 12000 ευρώ το χρόνο και άνω. Αυτή η ωφέλεια μετά την κατάργησή της αρχίζει από το 1,6 ευρώ έως 24 ευρώ το μήνα. Κατά Μ.Ο γύρω στα 12-14 ευρώ.

Συντάξεις χηρείας

Η υπουργική απόφαση, η οποία παρά το ότι με παρέμβαση του Πρωθυπουργού «πάγωσε» στα συρτάρια, εξακολουθεί να υφίσταται και πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Πέραν αυτού όμως, τίθεται ισχυρά και ανυποχώρητα το αίτημα για απόλυτη ισονομία και εξισορρόπηση των παλαιών (πριν το 2016) συντάξεων χηρείας να εξομοιωθούν με τα δεδομένα της χηρείας μετά το 2014 (70% τα τρία πρώτα χρόνια και γι’ αυτούς που δεν έχουν άλλη σύνταξη, συνεχίζεται το 70%, αλλά γι’ αυτούς που παίρνουν και δεύτερη σύνταξη, μετά τα τρία χρόνια συνεχίζουν να παίρνουν το 50% του 70%).

Συνάδελφοι,

Θέτουμε και πάλι τα βασικά αιτήματα- προβλήματα που έχουμε- τα θέσαμε και στον Πρωθυπουργό και προφανώς, αν και δεν μας ικανοποιήσαν οι απαντήσεις που πήραμε, θα συνεχίζουμε να τα προβάλλουμε πάση δυνάμει και να διεκδικούμε τη

λύση τους.

 

ΜΤΠΥ

Στο Νομοσχέδιο «Εξορθολογισμός συνταξιοδοτικής νομοθεσίας και ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ειδικά στα άρθρα 30-35, που αφορούν το ΜΤΠΥ, το Δ.Σ. της ΠΟΠΣ μελέτησε, ανέλυσε και απάντησε συγκεκριμένα και με επιχειρήματα για ποιον λόγο δε δέχεται τη ρύθμιση που προτείνει ο Υπουργός και την αντικρούει με συγκεκριμένες προτάσεις που προστατεύουν το Ταμείο, την αυτονομία του, την

εύρυθμη λειτουργία του, τη βιωσιμότητά του και τη διασφάλιση του ιδιοκτησιακού της κινητής και ακίνητης περιουσίας στο Ταμείο.

Ήδη σας έχουμε στείλει την πρόταση που καταθέσαμε στη διαβούλευση και την Ανάλυση της πρότασής μας, την οποία παρακαλούμε να τη συζητήσετε στα Συμβούλιά σας και να μας στείλετε τις απόψεις σας.

Ακολουθεί και το τελικό κείμενο που θα κατατεθεί στην αρμόδια διακομματική επιτροπή στη Βουλή, τα πολιτικά Κόμματα της Βουλής και βεβαίως στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

2. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αττική

-Στις 5 Οκτωβρίου 2022 οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα πραγματοποιήσαν παναττική συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακολούθησε πορεία που έφθασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Ήταν πράγματι και δυναμική και επιτυχημένη διαμαρτυρία. Σας έχουμε αποστείλει και ανάλογη ενημέρωση.

-Στις 31Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κατά του νομοσχεδίου που προωθείται για την Υγεία.

Σας αποστέλλουμε ανάλογο κείμενο και με τον χαιρετισμό που απηύθυνε στους συγκεντρωμένους ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΠΣ.

-Αποφασίστηκε η συμμετοχή της Οργάνωσής μας στην πανελλαδική αγωνιστική κινητοποίηση που κήρυξαν τα συνδικάτα των εργαζομένων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ) για τις 9 Νοεμβρίου 2022. Σας στείλαμε και την ανάλογη ανακοίνωση.

 

3. Κοινές συγκεντρώσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας των Συνταξιουχικών Οργανώσεων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα σε ολόκληρη τη χώρα.

Πραγματοποιήθηκαν με σημαντική επιτυχία πάνω από 35 συναντήσεις ενημέρωσης και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περισσότερες πόλεις της χώρας, όπου είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τα πολλά, δυστυχώς, προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως συνταξιούχοι και δυναμικά να διεκδικήσουμε τη λύση τους.

Η ΠΟΠΣ εκπροσωπήθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις αυτές είτε με Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας είτε με τους Προέδρους των Συλλόγων μας, οι οποίοι με ιδιαίτερα καλή παρουσία εκπροσώπησαν την ΠΟΠΣ επάξια και τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε. Διαπιστώνουμε δε όλο και περισσότερο, ότι η ΠΟΠΣ διαθέτει εκλεκτά στελέχη σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, που μπορούν με την ενεργή συμμετοχή τους να ανεβάσουν τις δραστηριότητές μας σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα σε πολύ μεγάλα μεγέθη. Ο Πρόεδρος της Οργάνωσής μας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα πήγαν στη συγκέντρωση του νομού Αρκαδίας, όπου πριν την κεντρική ομιλία του Προέδρου στους συγκεντρωμένους στην πλατεία «Πετρινού», έδωσαν συνέντευξη προς τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου (τηλεοράσεις-ραδιόφωνα και εφημερίδα), τα οποία ευχαριστούμε γιατί πρόβαλαν αναλυτικά και πολλές φορές τη συνέντευξη.

Σας στέλνουμε το κείμενο της συνέντευξης στην Τρίπολη.

 

Συνημμένα: 1.Συνέντευξη στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου.

2.Η παρουσία της ΠΟΠΣ στο Υπουργείο Υγείας.

Επικοινωνία

Σας ενημερώνουμε ότι η γραμμή του fax (210-8819035) επαναλειτουργεί και έχει προστεθεί και μία επιπλέον τηλεφωνική γραμμή της ΠΟΠΣ το 210-8810013.

Η γραμμή 210-8811187 ΔΕΝ υπάρχει πλέον.

Παραμένει το ίδιο emai: omopolit@otenet.gr για την επικοινωνία σας με την Ομοσπονδία.

Go to top