ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ.52 29 442 - ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

ΑΘΗΝΑ 24/6/2015

Με αγωνιστική διάθεση ανταποκρίθηκαν οι χιλιάδες συνταξιούχοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων και πήραν μέρος στην Πανελλαδική κινητοποίηση χθες 23/6/2015 στην Αθήνα. Με πούλμαν από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο ενάντια στις πολιτικές που τσάκισαν τις συντάξεις μας, διέγραψαν την 13η – 14η σύνταξη, εφάρμοσαν ηλικιακά κριτήρια στο ΕΚΑΣ που η ύπαρξη του μπαίνει υπό αμφισβήτηση κ.α.

Απαίτησαν και απαιτούν να αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματα που σφαγιάσθηκαν όσο αφορά τις συντάξεις, την υγεία, τα φάρμακα. Δικαιώματα που οι ίδιοι συνταξιούχοι – εργαζόμενοι τα χρηματοδότησαν μια ολόκληρη ζωή για να τα λεηλατήσουν στη συνέχεια οι κυβερνήσεις προς όφελος του κεφαλαίου που επωφελείται από αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές αυξάνοντας τα κέρδη του.

Ακόμα το χθεσινό συλλαλητήριο ήταν μια μαζική αγωνιστική προειδοποίηση ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δεχθούν τα νέα μέτρα που έρχονται σε βάρος τους όπως όλοι οι ομιλητές.

Η πορεία που ακολούθησε ως το μέγαρο Μαξίμου και η αντιπροσωπεία που το επισκέφτηκε βρήκε το πρωθυπουργικό γραφείο κλειστό γι’ αυτήν και τον κ. Φλαμπουράρη να την περιμένει έξω που μετά από μια σύντομη συζήτηση υποσχέθηκε ότι θα ορισθεί άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Η ΣΕΑ χαιρετίζει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό αυτό κάλεσμα που διέσχισαν θάλασσες και εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Κρήτη, την Μακεδονία, την ‘Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησος αψηφώντας τις δυσκολίες της ηλικίας καθώς και τους συναδέλφους που κατάφθασαν οργανωμένα από όλες τις γειτονιές της Αττικής και όλοι μαζί ένωσαν την φωνή για να υπερασπισθούν τα δίκια τους.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις που συνεργάζονται επί δυο 10ετίες απεύθυναν σε όλους αγωνιστικό χαιρετισμό και καλή αντάμωση σε νέους αγώνες.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές

Οργανώσεις