FacebookTwitter

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ                     Αθήνα 24/8/2015                            

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ                          

Τηλ. 2108253544 – 2108811187 – 2108816875

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1947

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητό Προέδρου ΠΟΠΣ: 6937097308 

Αρ. πρωτ. 339

                                                                                 Κύριον Διευθυντήν

                                                                        της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»

                                                                                 οδός Μπενάκη 5                                                                   

                                                                                152 38 Χαλάνδρι       

Κύριε Διευθυντά,

 

Στην έγκριτη εφημερίδα σας δημοσιεύθηκε στις 20 Αυγούστου 2015, ρεπορτάζ του δημοσιογράφου κ. Χρήστου Κολώνα με τίτλο «ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ ΑΠΟ το ……….1948», στην παράγραφο 4 του οποίου περιλαμβάνεται και η «κράτηση 0,30 ευρώ επί των πολιτικών συντάξεων υπέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων»

 

Στο κείμενο, ο κ. Κολώνας αναγνωρίζει ότι η εισφορά των 0,30 ευρώ είναι προαιρετική και τονίζει ότι με την κατάργησή της θα αυξηθεί οριακά η σύνταξη.

Σχετικά με την υπόθεση αυτή και κυρίως για την αντικειμενική ενημέρωση της εφημερίδας αλλά και του μεγάλου αναγνωστικού σας κοινού, σας γνωρίζομε τα ακόλουθα:

  1. Η εισφορά αυτή των πολιτικών συνταξιούχων είναι εθελοντική, προαιρετική, ( όποιος θέλει δίνει), σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 11 του νόμου  2042/14.5.1992 (ΦΕΚ τ.75A) και ανταποδοτική αφού προορίζεται αποκλειστικά για τη  λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των πολιτικών συνταξιούχων της Χώρας, οι οποίες εξυπηρετούν τους χιλιάδες συνταξιούχους, σύμφωνα και με τη διάταξη του  άρθρου 1 του ΝΔ 645/ 24/8/1970 (175 ΦΕΚ τ.Α) που σας επισυνάπτεται.
  2. Όπως κι εσείς θα διαπιστώσετε με την διάταξη του νόμου αυτού, το 70% του συνόλου των εισφορών περιέρχεται στους 57 Συλλόγους των πολιτικών Συνταξιούχων της Χώρας για την λειτουργία τους, (ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κοινόχρηστα, συγκεντρώσεις κλπ) και το 30% στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας για τη λειτουργία της (πληρωμή 2 υπαλλήλων και ενός δημοσιογράφου) , την έκδοση και παροχήν δωρεάν της μηνιαίας εφημερίδας «ΒΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δημοσίων Υπαλλήλων», φύλλα της οποίας εσωκλείομε, την πληρωμή συνδρομής στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνταξιούχων FERPA καθώς και την διενέργεια των Τακτικών ετησίων Συνεδρίων.
  3. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι πολλοί Σύλλογοι από τις εισφορές αυτές αγόρασαν και στεγάζονται σε ιδιόκτητα Γραφεία και άλλοι, που λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα, συγκεντρώνουν τα μηνιαία ποσά των εισφορών που λαμβάνουν για να αποκτήσουν κι’ αυτοί ιδιόκτητα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων μελών τους με εντευκτήρια, βιβλιοθήκες κλπ.. Ιδού η ανταποδοτικότητα των εισφορών. Επιστρέφει στους ίδιους τους συνταξιούχους.
  4. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, με το Προεδρείο και τη Γραμματεία καθώς και οι 57 Σύλλογοι, επικοινωνούν καθημερινά με τους συνταξιούχους όλης της Χώρας, και τους παρέχουν πληροφορίες και οδηγίες για συνταξιουχικά , ασφαλιστικά και υγειονομικής περίθαλψης θέματα για τα οποία εκείνοι αδυνατούν να έχουν ενημέρωση από τις Υπηρεσίες των Υπουργείων και Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και παροχήν δωρεάν υποδειγμάτων αιτήσεων και προσφυγών στο Γενικό Λογιστήριο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, και τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΕΟΠΥΥ) και, επιπλέον, εξυπηρετούν προσωπικά τους ασθενείς και ανήμπορους συνταξιούχους, κυρίως των επαρχιών.
  5. Η εφημερίδα της Ομοσπονδίας κυκλοφορεί κάθε μήνα με άρθρα, σχόλια, οδηγίες, συμβουλές και ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους πολιτικούς συνταξιούχους του Δημοσίου, όπως, για συντάξεις κύριες και επικουρικές, θέματα ασφαλιστικά, υγειονομικής περίθαλψης, αποφάσεις Δικαστηρίων, συναντήσεις με Πρωθυπουργό και Υπουργούς για γενικά συνταξιουχικά θέματα, μάλιστα και πρόσφατα δύο φορές και με τον Υπουργό κ. Δ. Μάρδα (δείτε στις συνημμένες εφημερίδες μας), κλπ.

Δημοσιεύει επίσης και την κίνηση και τις δραστηριότητες των Συλλόγων.

Την ύλη της επιμελείται συντακτική επιτροπή από μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αδαπάνως  και δημοσιογράφος.

Διανέμεται δωρεάν από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων της Χώρας καθώς και τις εισόδους της Υπηρεσίας Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, τόποι προσβάσιμοι και συχνών επισκέψεων από συνταξιούχους του Δημοσίου.

  1. Από όλα αυτά που σας αναφέρουμε αποδεικνύεται σαφώς ότι:

    α) Η εισφορά των 0,30 ευρώ δεν είναι «φόρος υπέρ τρίτων» που επιβαρύνει κάποιους  υποχρεωτικά και χωρίς ανταπόδοση όπως ισχυρίζεται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου,

    β) Είναι εθελοντική εισφορά, προαιρετική και πλήρως ανταποδοτική μέχρι και του ελάχιστου ποσού  και δεν εμπεριέχει το στοιχείο της αναγκαστικής υποχρέωσης όπως αυτό επιβάλλεται από το Δημόσιο ή οποιαδήποτε άλλη Αρχή.

γ) Οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ, το Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) και της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας επιβεβαιώνουν την χρηστή οικονομική διαχείριση και την πιστή τήρηση των νόμων.

  1. Αποτελεί τραγική ειρωνεία η αιτιολόγηση ότι με την ελαχιστότατη συνδρομή, που μόλις πριν λίγα χρόνια έγινε 0,30 ευρώ δηλαδή 3,60 το χρόνο, πρόκειται να αυξηθεί η χιλιοψαλιδισμένη, μετά από 5 μνημονιακές μειώσεις, σύνταξη των πολιτικών συνταξιούχων, ενώ, αντιθέτως έστω και με την ελάχιστη αυτή συνδρομή, όλοι απολαμβάνουν των ωφελημάτων που προαναφέραμε και δώδεκα εφημερίδες δωρεάν το χρόνο.
  2. Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (στενού και ευρύτερου) καταβάλλουν, προαιρετικά, εισφορές, για τη λειτουργία των συνδικαλιστικών τους Οργανώσεων, συνδρομές που παρακρατούνται από τα Ταμεία τους και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Γιατί, λοιπόν, μόνο η μικρή αυτή εισφορά  προς την δική μας Οργάνωση θεωρήθηκε και περιελήφθηκε  στα προαπαιτούμενα για το 3ο Μνημόνιο;

Γιατί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου απ’ όλες τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις επέλεξε τη δική μας και παράνομα, αυθαίρετα και αβάσιμα, χωρίς καμιά, προηγούμενη επικοινωνία με την Ομοσπονδία των Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, προσδιόρισε ως φόρον υπέρ τρίτων την προαιρετική συνδρομή των συνταξιούχων και ταυτόχρονα αξίωσε την κατάργησή της; Εκτός και αν έλαβε αφορμή από έναν (1) από τους χιλιάδες εξυπηρετηθέντες και εξυπηρετούμενους καθημερινά συνταξιούχους, από ένα και μοναδικό, ο οποίος εκδικητικά, ζήτησε κατάργηση της εισφοράς, ενώ μπορούσε κάλλιστα να ζητήσει και να διακοπεί αμέσως η 30λεπτη εισφορά του από την Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου.

  1. Η κατάργηση της συνδρομής θα έχει τις εξής επιπτώσεις:

α) Απόλυση των δύο υπαλλήλων και της δημοσιογράφου, αύξηση των ανέργων, επιβάρυνση του ΟΑΕΔ και μείωση ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία

β) Μείωση εργασιών τυπογραφείου και λοιπών συναφών επαγγελμάτων

γ) Μείωση αποδιδόμενου φόρου από μισθωτές υπηρεσίες, έκδοση εφημερίδας, ΕΛΤΑ, ΕΝΦΙΑ.

δ) Κλείσιμο των 57 Συλλόγων της Χώρας και της Ομοσπονδίας.

ε) Κλείσιμο της εφημερίδας και φίμωμα της φωνής των συνταξιούχων και

στ) για πολλοστή φορά αύξηση  των δυσμενών συνεπειών των μνημονιακών νόμων σε βάρος των δήθεν τιμημένων γηρατειών.

 

                                                          Με τιμή

                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΠΣ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΒΟΥΓΥΙΟΣ                                           ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΤΑ Δ.Σ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝ’ ΟΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕΧΡΙΣ  ΟΤΟΥ  ΛΑΒΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Επικοινωνία

Σας ενημερώνουμε ότι η γραμμή του fax (210-8819035) επαναλειτουργεί και έχει προστεθεί και μία επιπλέον τηλεφωνική γραμμή της ΠΟΠΣ το 210-8810013.

Η γραμμή 210-8811187 ΔΕΝ υπάρχει πλέον.

Παραμένει το ίδιο emai: omopolit@otenet.gr για την επικοινωνία σας με την Ομοσπονδία.

Go to top