FacebookTwitter

Παναττική πορεία συνταξιούχων με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας πραγματοποιήθηκε στις 14/12/2021. Διαβάστε παρακάτω την ομιλία- χαιρετισμό του Προέδρου Χρήστου Μπουρδούκη.

Πρόεδρος Χρήστος Μπουρδούκης - Ομιλία στη συγκέντρωση 14/12/2021

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της Αττικής με τη συμμετοχή σας στη συγκέντρωση αντιπροσωπεύετε σε πανελλήνια κλίμακα όλους τους συνταξιούχους.

Η σημερινή μας συγκέντρωση γίνεται και αυτή κάτω από τις δύσκολες και τραγικές συνθήκες της πανδημίας με τους χιλιάδες νεκρούς και στη χώρα μας.

Παρόλα αυτά, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα και περισσότερο τον εμβολιασμό, την ελπίδα προστασία και αποτροπής της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού με τις μεταλλάξεις του, είμαστε πάλι στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας και προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματά μας για τις ρημαγμένες συντάξεις μας από τις περικοπές των μνημονιακών νόμων, που εξακολουθούν να είναι καθηλωμένες και να οξύνονται τα προβλήματά μας, ενώ το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας σε βασικά αγαθά και τις υπηρεσίες επηρεάζουν τη ζωή μας και τη ζωή των οικογενειών μας.

Γι’ αυτό ζητούμε από την Κυβέρνηση να σεβαστεί επιτέλους τους απόμαχους της εργασίας, να μην εμπαίζει τους συνταξιούχους, όπως έγινε με την επιστροφή του 11μηνου αναδρομικών των κουτσουρεμένων συντάξεών μας, και αυτό με αποφάσεις των δικαστηρίων με τη σκληρή φορολόγησή τους, αλλά και με την παροχή του απλού φιλοδωρήματος των 250 ευρώ σε περιορισμένο αριθμό συνταξιούχων.

Αξιώνουμε και ζητούμε από την Κυβέρνηση την αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την επιστροφή των δώρων με πολιτική απόφαση και όχι με την προσφυγή στη δικαιοσύνη, την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης που είχε δοθεί σε όλους τους συνταξιούχους ως ποσοστό της ακαθάριστης μηνιαίας σύνταξης καταβαλλόμενο κάθε χρόνο με το νόμο 4611/2019, που όμως καταργήθηκε. Την επιστροφή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) όπως αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο, την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων σε όλους τους συνταξιούχους, την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ για τη σωστή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αντί της πιστοποίησης ιδιωτών λογιστών, δικηγόρων και άλλων για την απονομή των συντάξεων, την άμεση διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και τη διασφάλιση και ενίσχυση της χρηματοδότησης του εθνικού συστήματος υγείας για την κάλυψη των αναγκών όλων των πολιτών και μάλιστα στον καιρό της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού και των μεταλλάξεών του.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με πρόσφατο νόμο της Κυβέρνησης οδηγεί στην κατάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα των συντάξεων και στην ιδιωτικοποίηση γενικά της κοινωνικής ασφάλισης χωρίς καμία κρατική εγγύηση, ενέχει προβλήματα ασφάλειας και προστασίας των ασφαλισμένων και των σημερινών συνταξιούχων που προέρχονται από την αβεβαιότητα και τον κίνδυνο του χρηματιστηριακού καζίνου. Είναι όμως άλλο πράγμα οι χρηματοπιστωτικές αγορές και τα χρηματιστηριακά κέρδη και άλλο πράγμα η ανθρώπινη ζωή. Όμως η κοινωνική ασφάλιση και η προστασία των συνταξιούχων είναι υποχρέωση του κράτους και δεν είναι των ασφαλιστών, των τραπεζιτών και των διαχειριστών των μεγάλων ή μικρών εταιριών και ασφαλιστικών οργανισμών. Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι δεν νοιώθουν ασφαλέστεροι και πιο ήσυχοι. Γι’ αυτό επιμένουμε στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που διέπεται από τη διανεμητική αρχή της αλληλεγγύης και όχι της σύγκρουσης των γενεών.

Για όλα αυτά συνεχίζουμε και δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα μας.

 

 

 

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Σας ευχαριστώ.

Επικοινωνία

Σας ενημερώνουμε ότι η γραμμή του fax (210-8819035) επαναλειτουργεί και έχει προστεθεί και μία επιπλέον τηλεφωνική γραμμή της ΠΟΠΣ το 210-8810013.

Η γραμμή 210-8811187 ΔΕΝ υπάρχει πλέον.

Παραμένει το ίδιο emai: omopolit@otenet.gr για την επικοινωνία σας με την Ομοσπονδία.

Go to top