FacebookTwitter

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας υπέβαλε αίτηση για συνάντηση με τον Εξοχώτατον Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπιον Παυλόπουλον, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

     Έτσι, την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συλλόγου μας Νότιας Αθήνας, Ηλίας Ηλιόπουλος, μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο και συναντήθηκαν με τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος με πολλή εγκαρδιότητα υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων του Δημοσίου, άκουσε με ειλικρινή διάθεση, προσοχή και κατανόηση τα πολλά προβλήματά μας, τις ανησυχίες και αγωνίες μας για την τύχη των ασφαλιστικών μας Ταμείων, για τις επαπειλούμενες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, για την καθυστέρηση χορήγησης αλλά και τις σημαντικές περικοπές στο εφάπαξ, από το ΤΠΔΥ, στο μέρισμα από το ΜΤΠΥ και της  επικουρικής σύνταξης από το ΕΤΕΑ (ΤΕΑΔΥ).

Ιδιαίτερα τονίστηκε η σημαντική υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και ο εξαναγκασμός των ασφαλισμένων να πληρώνουν από την χιλιοψαλιδισμένη τους σύνταξη γιατρούς και φάρμακα.

      Ανέφεραν, επίσης, στον κ. Πρόεδρο το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελούν οι συνταξιούχοι, τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους ανήμπορους και την εθελοντική προσφορά τους σε διάφορα Ιδρύματα και Οργανισμούς.

     Ανέφεραν ότι οι συνταξιούχοι στερούνται  αγαθών, προκειμένου να προστατεύσουν από την πενιχρή τους σύνταξη και να συντηρήσουν τα άνεργα, λόγω της οικονομικής κρίσης, παιδιά και εγγόνια τους και αρκετοί να πληρώνουν και τα στεγαστικά τους δάνεια, για να τα προστατεύσουν από την κατάσχεση, διατηρώντας τον ιστό της οικογένειας.

Και κατέληξαν λέγοντας ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου είναι εκείνοι οι οποίοι σαν υπάλληλοι στήριξαν και ανόρθωσαν τη Χώρα, το  Κράτος μετά από δύο καταστροφικούς πολέμους, εργαζόμενοι σκληρά και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να εκπληρώσουν το έργο τους.

Γι’ αυτό και περίμεναν η σύνταξη για την οποίαν κατέβαλλαν υψηλές εισφορές 35 και 40 χρόνια, να τους παρέχει τη δυνατότητα για μια αξιοπρεπή ζωή στα γηρατειά τους.

Ο κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού άκουσε με προσοχή  όλα μας τα προβλήματα και όλες τις επισημάνσεις και τα παράπονα των συνταξιούχων, έδειξε μεγάλη κατανόηση και φάνηκε  καθαρά ότι είναι γνώστης σχεδόν όλων των δυσκολιών γιατί, όπως μας είπε και ο ίδιος, ως οικογενειάρχης και πατέρας δύο θυγατέρων, γνωρίζει και εξ ιδίων τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, τα θέματα ανεργίας, υγείας κ.λ.π.

      Αφού μας ευχαρίστησε  για τη μεγάλη προσφορά στα πλαίσια  της εργασίας μας στις διάφορες Υπηρεσίες του Δημοσίου, μας συνεχάρη με συγκίνηση για τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουμε, σχεδόν καθημερινά, για το γενικό καλό της κοινωνίας και κυρίως στη στήριξη που προσφέρουμε, με μεγάλες στερήσεις μας, στις οικογένειες του περιβάλλοντός μας (συγγενικές και όχι μόνο) και συμβάλλουμε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση βασικών αναγκών τους.

Τέλος μας υποσχέθηκε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα είναι υποστηρικτής των δίκαιων αιτημάτων μας και μας ζήτησε να είμαστε σε τακτική επικοινωνία, για να τον ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις που μας αφορούν και καταλήγοντας είπε ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας της Χώρας,  πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα τη λύση των προβλημάτων μας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Παναγιώτης Βαβουγυιός, αφού ευχαρίστησε, για άλλη μια φορά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής  Δημοκρατίας για την εξαιρετική υποδοχή, το σεβασμό που έδειξε για όλα τα θέματα και τα παράπονα που του εκφράσαμε, αλλά και την κατανόηση που έδειξε για τα αιτήματά μας, υποσχέθηκε ότι τακτικά θα ενημερώνει τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με κάθε τρόπο,       όπως και ο ίδιος μας το ζήτησε και για να είναι γνώστης των θεμάτων μας και υποστηρικτής των αιτημάτων μας.

 

Επικοινωνία

Σας ενημερώνουμε ότι η γραμμή του fax (210-8819035) επαναλειτουργεί και έχει προστεθεί και μία επιπλέον τηλεφωνική γραμμή της ΠΟΠΣ το 210-8810013.

Η γραμμή 210-8811187 ΔΕΝ υπάρχει πλέον.

Παραμένει το ίδιο emai: omopolit@otenet.gr για την επικοινωνία σας με την Ομοσπονδία.

Go to top