FacebookTwitter

Π .Ο . Π . Σ .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Τηλ. 210 8253544 – 210 8811187 – fax: 210 8819035

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ 1947                                                               

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 16-12-2016

 

Αρ. Πρωτ:

Προς

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργό κ. Έφη Αχτσιόγλου,

Κοινοποίηση:

Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Πρόεδρο κ. Ηλία Μπάρδα

Αθήνα

 

 

ΘΕΜΑ: Νομοθετική ρύθμιση για τους Μερισματούχους του ΜΤΠΥ

 

Κυρία Υπουργέ,

Σας κάνουμε γνωστό ότι, με τις ρυθμίσεις των διατάξεων του άρθρου 48 του Ν. 4387/2016  για τον εκ νέου καθορισμό των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων στους συνταξιούχους του Δημοσίου, καταφθάνουν στην Ομοσπονδία μας διαρκώς διαμαρτυρίες από τους συνταξιούχους για τη μείωση και κυρίως, για την οριστική διακοπή των μερισμάτων σε συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων του Δημοσίου, όπως είναι τα μερίσματα που έπαιρναν οι χήρες και οι χήροι και υποχρεώνονται να τα επιστρέψουν λόγω αναδρομικής ισχύος αυτού του νόμου, που νόμιμα έπαιρναν.

Επειδή από άποψη κοινωνικής τάξης και νομοθετικής πολιτικής δεν είναι σωστό να γίνεται χρήση της ελευθερίας του νόμου για την αναδρομική ισχύ των νόμων και την προσβολή κεκτημένων δικαιωμάτων, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και μάλιστα στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η αναδρομή έχει σκοπό να επανορθώσει αδικίες που έχουν προξενηθεί στο παρελθόν από διατάξεις του προισχύσαντος δικαίου.

Επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος προσβάλλει τη σταθερότητα της έννομης τάξης σε κοινωνικά δικαιώματα και δεν επανορθώνει αδικίες, αλλά δημιουργεί και προσβάλλει κεκτημένα δικαιώματα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου σας παρακαλεί και σας ζητεί να τροποποιήσετε ή να αντικαταστήσετε τις διατάξεις της παραγράφου 13 του άρθρου 48 του Ν. 4387/2016 με σκοπό να αποδοθούν τα μικρά κυρίως μερίσματα στις χήρες ή τους χήρους που έχασαν το σύζυγο ή τη σύζυγο σε μικρή σχετικά ηλικία και μόνοι τους μεγάλωσαν και ανέθρεψαν τα παιδιά τους.

Εμείς σας προτείνουμε η σχετική διάταξη να έχει το εξής περιεχόμενο:

«Στις διατάξεις της παραγράφου 13 του Ν. 4387/2016 προστίθεται παράγραφος 13α ως εξής: Στα πρόσωπα που έχουν καταστεί δικαιούχοι μερίσματος μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος και πληρούν τις προϋποθέσεις για την απονομή μερίσματος σύμφωνα με το Π.Δ.422/1981 όπως αντικαθίσταται με το παρόν άρθρο περιλαμβάνονται και χήρες/χήροι. Μερίσματα που δεν έχουν καταβληθεί επαναχορηγούνται αναδρομικά από την ημερομηνία διακοπής τους».

Κυρία Υπουργέ,

Ελπίζουμε ότι θα επιδείξετε κατανόηση για το δίκαιο αίτημα των ενδιαφερομένων και θα δικαιώσετε μία κατηγορία συνταξιούχων του Δημοσίου που διέθεσαν τη ζωή τους για την ανατροφή και την προστασία των παιδιών τους.

Πιστεύουμε κ. Υπουργέ ότι δεν είναι λογικό να τιμωρηθούν οι γονείς αυτοί γιατί πίστευαν πως αυτό που έκαναν ήταν μια επένδυση για τα παιδιά τους αλλά και για την ίδια την ελληνική κοινωνία.

 

Με εξαιρετική τιμή

 

Ο Πρόεδρος                                    Ο Α’ Αντιπρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Π.Βαβουγυιός                                       Χρ.Μπουρδούκης                                     Χρ.Γκούμας

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Επανεξέταση της συνταξιοδοτικής μου Υπόθεσης- Εφαρμογή της αριθ. 4327/2014 αποφ. Ολομ. Ελ. Συνεδρίου.

Κατεβάστε την αίτηση εδώ

Όσοι από τους πολιτικούς Συνταξιούχους έχουν κάνει την αίτηση προς το ΓΛΚ και πήραν απάντηση και ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την απαίτησή  τους μπορούν μα προμηθευτούν την ΕΝΣΤΑΣΗ από τα κατά τόπους γραφεία μας (Γραφεία των Συνδέσμων μας).

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΑΣ)

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 44 ΤΟΥ Ν.3986/2011

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ 2018

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 244/ 17

Επικοινωνία

Τροίας 43 & Πατησίων, 1ος ΌΡΟΦΟΣ,

Στάση Αγγελοπούλου, ΑΘΗΝΑ 112 57

τηλ: 2108811187, Fax: 2108819035

email: omopolit@otenet.gr

Go to top