FacebookTwitter

Π .Ο . Π . Σ .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Τηλ. 210 8253544 – 210 8811187 – fax: 210 8819035

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ 1947

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 5-10-2017

Αριθμ. Πρωτ: 300

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη συνάντηση που είχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο, μετά τη μεγαλειώδη πορεία των συνταξιούχων στις 3 Οκτωβρίου 2017, οι εκπρόσωποι συζήτησαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι.

Ο κ. Υφυπουργός απάντησε γενικά, χωρίς όμως να δώσει λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Ειδικότερα, στα θέματα που με σειρά εγγράφων της ΠΟΠΣ είχαν διατυπωθεί και υποβληθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Υφυπουργός απάντησε:

  • «Η άμεση έκδοση των αιτήσεων συνταξιοδότησης θα επιταχυνθεί, ενώ υπάρχουν δυσκολίες στη συγκέντρωση των στοιχείων των συνταξιούχων και το αντίστοιχο ποσό για την πληρωμή των συντάξεων είναι διαθέσιμο», χωρίς όμως να προσδιορίσει το χρόνο διεκπεραίωσης των εκκρεμών συνταξιοδοτικών υποθέσεων.
  • Για την επιστροφή και την κράτηση της Ειδικής Εισφοράς σε βάρος των συνταξιούχων που κρίθηκε ως αντισυνταγματική με την αριθ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και για τις χιλιάδες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δε δόθηκε απάντηση. Ίσως, κατά την εκτίμησή μας, δεν μπορεί να υπολογιστεί το δημοσιονομικό κόστος.
  • Η επιστροφή των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών για την υγειονομική περίθαλψη, της οποίας το δημοσιονομικό κόστος είναι αρκετά μεγάλο (300 εκατομμύρια ευρώ), μπορεί να γίνει τμηματικά στους συνταξιούχους, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.
  • Σχετικά με τη χορήγηση της επικουρικής σύνταξης για τους ασφαλισμένους μετά την 1-1-2015, είπε ότι, αν δεν έχει εκδοθεί, θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος, που ορίζει τον μαθηματικό τύπο, με ποσοστό αναπλήρωσης 0,45% στις συντάξιμες αποδοχές τους.
  • Για τη μεταβίβαση των συντάξεων λόγω θανάτου, στους επιζώντες συζύγους, είπε ότι το θέμα αυτό εξετάζεται, αλλά με προϋποθέσεις. Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣ πρότεινε σε κάθε περίπτωση να χορηγείται η κατώτερη σύνταξη (Εθνική).
  • Για τη μεταβίβαση του μερίσματος του ΜΤΠΥ σε ορισμένες κατηγορίες μερισματούχων, λόγω θανάτου, είπε ότι θα εξεταστεί το θέμα αυτό και παρέπεμψε στη Διοίκηση του Ταμείου. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Ταμείου κ. Μπάρδα, στον οποίο είχαμε στείλει και σχετικό έγγραφο, μας είπε ότι επεξεργάζεται τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου και σε λίγες ημέρες θα ενημερώσει και την Ομοσπονδία μας. Θεωρεί πάντως δίκαιο το προβαλλόμενο αυτό αίτημά μας.

    Από το Γραφείο Προέδρου της ΠΟΠΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Επανεξέταση της συνταξιοδοτικής μου Υπόθεσης- Εφαρμογή της αριθ. 4327/2014 αποφ. Ολομ. Ελ. Συνεδρίου.

Κατεβάστε την αίτηση εδώ

Όσοι από τους πολιτικούς Συνταξιούχους έχουν κάνει την αίτηση προς το ΓΛΚ και πήραν απάντηση και ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την απαίτησή  τους μπορούν μα προμηθευτούν την ΕΝΣΤΑΣΗ από τα κατά τόπους γραφεία μας (Γραφεία των Συνδέσμων μας).

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΑΣ)

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 44 ΤΟΥ Ν.3986/2011

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ 2018

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 244/ 17

Επικοινωνία

Τροίας 43 & Πατησίων, 1ος ΌΡΟΦΟΣ,

Στάση Αγγελοπούλου, ΑΘΗΝΑ 112 57

τηλ: 2108811187, Fax: 2108819035

email: omopolit@otenet.gr

Που Βρισκόμαστε

Go to top