FacebookTwitter

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς όλους τους Συλλόγους- Συνδέσμους της Χώρας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την παναττική συγκέντρωση στις 23 Νοεμβρίου 2017 και την πορεία στο Υπουργείο Υγείας, αντιπροσωπεία των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων επισκέφθηκε τον Υπουργό κ. Ξανθό και συζήτησε τα προβλήματα υγείας που απασχολούν τους συνταξιούχους καταθέτοντας και σχετικό Υπόμνημα.

Ο Υπουργός απάντησε ως εξής:

«Είναι δίκαια τα αιτήματά σας. Δεν αντιμετωπίστηκε η δομή του συστήματος υγείας με την αναγκαία προσοχή και από την απόλυτη ασυδοσία φτάσαμε στο άλλο άκρο. Όσο έντιμη διαχείριση και να κάνουμε, δεν καλύπτουμε συμπεριφορές απέναντι στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Μετά τα μνημόνια θα έχουμε τη δυνατότητα για εξεύρεση περισσότερων πόρων. Γίνονται μικρά βήματα, όχι όμως αυτά που θα θέλαμε.

Από τους 1200 γιατρούς έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη μόνο για τους 400, λόγω της προβλεπόμενης διαδικασίας των προσλήψεων. Προβλέπεται η πρόσληψη 3900 ιατρικού, νοσηλευτικού, οικονομικού προσωπικού, κοινωνικών λειτουργών κλπ. Η πρωτοβάθμια υγεία είναι αποδιοργανωμένη , είναι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Υπάρχουν γι’ αυτό το λόγο 2500 θέσεις και από τις οποίες προσλαμβάνονται 600 γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και κοινωνικοί λειτουργοί.

Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θα ισχύσει και έτσι θα καταργηθεί ο περιορισμός των 200 επισκέψεων. Το νέο μοντέλο του οικογενειακού γιατρού θα υλοποιηθεί με ευρωπαϊκά προγράμματα 4ετίας.

Μελετάται η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις Μονάδες Επειγόντων Περιστατικών και η προληπτική ιατρική, η οποία μπορεί να επεκταθεί και στα σχολεία καθώς και η μείωση της προμήθειας φαρμάκων.

Οι γιατροί έχουν υποχρέωση να χορηγούν τρίμηνες ή και εξάμηνες συνταγές φαρμάκων την ίδια συνταγή, για να αποφεύγεται η πληρωμή του ενός ευρώ σε κάθε συνταγή.

Σχετικά με την προκήρυξη για τους οικογενειακούς γιατρούς από τις 1200 θέσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο 600. Μέχρι το 2020 η σχέση προσλήψεων γιατρών με τους συνταξιοδοτούμενους, από 1 προς 5 που είναι σήμερα, θα γίνει 1 προς 1. Οι πόροι που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας. Όλα γίνονται με την έγκριση των Εταίρων μας (Δανειστών).

Ο ΕΦΚΑ θα αποδώσει στον ΕΟΠΥΥ το 100% των εισφορών των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Από 100 εκατομμύρια μέχρι τώρα θα αποδοθούν 500 εκατομμύρια και τα Νοσοκομεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα έχουμε μεγαλύτερη ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε και τα θέματα της υγείας με τον καλύτερο τρόπο. Μας απασχολεί η λειτουργία των Κέντρων αποθεραπείας και η προσπάθεια είναι τα κλειστά αυτά κρατικά ιδρύματα να επαναλειτουργήσουν.

Ο στόχος είναι η δωρεάν περίθαλψη. Το απολύτως δωρεάν δεν μπορούμε να το διασφαλίσουμε. Δωρεάν υγεία έχουν οι 700 χιλιάδες συμπολίτες μας που παίρνουν κοινωνικό εισόδημα».

Η Ομοσπονδία μας, όπως και κατά το παρελθόν, θα επαναλάβει με σχετικά έγγραφα τα δίκαια αιτήματα των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου για την υγειονομική και φαρμακευτική τους περίθαλψη.

 

        Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χρ. Μπουρδούκης                                                                                            Ερμ. Λινάρδος

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Επανεξέταση της συνταξιοδοτικής μου Υπόθεσης- Εφαρμογή της αριθ. 4327/2014 αποφ. Ολομ. Ελ. Συνεδρίου.

Κατεβάστε την αίτηση εδώ

Όσοι από τους πολιτικούς Συνταξιούχους έχουν κάνει την αίτηση προς το ΓΛΚ και πήραν απάντηση και ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την απαίτησή  τους μπορούν μα προμηθευτούν την ΕΝΣΤΑΣΗ από τα κατά τόπους γραφεία μας (Γραφεία των Συνδέσμων μας).

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΑΣ)

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 44 ΤΟΥ Ν.3986/2011

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ 2018

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 244/ 17

Επικοινωνία

Τροίας 43 & Πατησίων, 1ος ΌΡΟΦΟΣ,

Στάση Αγγελοπούλου, ΑΘΗΝΑ 112 57

τηλ: 2108811187, Fax: 2108819035

email: omopolit@otenet.gr

Που Βρισκόμαστε

Go to top