Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων εκφράζει τη δίκαιη και εύλογη διαμαρτυρία της για τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σχετικά με την επιστροφή αναδρομικών ποσών συντάξεων ΜΟΝΟ σε όσους συνταξιούχους έχουν καταθέσει αγωγές στα Δικαστήρια.

Επισημαίνουμε ότι όλοι οι συνταξιούχοι, ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από τον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα, έχουν καταβάλει βαρύ τίμημα στη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, χωρίς δική τους υπαιτιότητα και συνεπώς η αποκατάσταση των συντάξεών τους πρέπει να είναι καθολική και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση, για λόγους ευνομίας, ηθικής και νομικής τάξης να δώσει δίκαιη πολιτική λύση στο ζήτημα αυτό, με σκοπό την αποκατάσταση έστω μέρους των μεγάλων απωλειών που έχουν υποστεί όλοι οι συνταξιούχοι κατά τη μνημονιακή περίοδο, αλλά κυρίως για τις μεγάλες περικοπές των συντάξεων με τους νόμους 4051 και 4093/2012.

Από την ΠΟΠΣ