FacebookTwitter

Αποχαιρετισμός του Προέδρου της ΠΟΠΣ Χρήστου Μπουρδούκη 

στον αείμνηστο Επίτιμο Πρόεδρο Παναγιώτη ΒαβουγυιόΣεβαστέ και αγαπημένε μας Πρόεδρε,

 

Σε μένα έτυχε το θλιβερό προνόμιο να σε αποχαιρετήσω από μέρους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, από το προσωπικό της και από τους δεκάδες Συλλόγους των πολιτικών συνταξιούχων σε όλη την Επικράτεια για το τελευταίο σου ταξίδι. Είχαμε την ελπίδα πως θα ξεπερνούσες και αυτή τη φορά τη δύσκολη κατάσταση. Δυστυχώς, και παρά τη μεγάλη φροντίδα και την αγάπη της λατρεμένης σου συζύγου, της Έλλης και των στοργικών παιδιών σου και των γιατρών σου, δεν άντεξες και ήρθε η ώρα της λύτρωσης, όπως λέγαμε εμείς στις προσωπικές μας συζητήσεις.

Ανέβηκες τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία του κλάδου σου, υπηρέτησες με πίστη και αφοσίωση το καθήκον σου και αποχώρησες ως Γενικός Διευθυντής. Δημιούργησες με την αγαπημένη και ευγενική Έλλη σου μια υπέροχη οικογένεια, με υπέροχα παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.

Μετά τη συνταξιοδότησή σου ως πολυσύνθετη και συγκροτημένη προσωπικότητα ασχολήθηκες με το συνταξιουχικό κίνημα, δίνοντας με τη δραστηριότητά σου ζωή και πνεύμα στην κορυφαία οργάνωση των συνταξιούχων υπαλλήλων του Δημοσίου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων. Αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση της ΠΟΠΣ για πολλά χρόνια έταξες ως σκοπό της ζωής σου να υπηρετήσεις από άλλη θέση τους συνταξιούχους του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Με την οξυδέρκεια που σε διέκρινε διαπίστωσες πολύ νωρίς πως ήταν αδήριτη ανάγκη η συνεργασία όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την επίλυση και την προβολή των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι: Για τη σύνταξή τους, την υγειονομική και φαρμακευτική τους περίθαλψη, για μια στοιχειώδη αξιοπρεπή ζωή της τρίτης ηλικίας. 

Οι χιλιάδες συνταξιούχοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους. Άφησες μια αλησμόνητη παρουσία στους διεκδικητικούς αγώνες των συνταξιούχων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Έγινες σύμβολο και παράδειγμα για όλους μας, όσοι έταξαν να υπηρετήσουν τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων. Θα χρειάζονταν πολλές σελίδες και πολύς χρόνος για να περιγράψει κανείς την προσωπικότητα και την προσφορά σου.

Δραστηριοποίησες την Ομοσπονδία μας με την ίδρυση Συλλόγων πολιτικών συνταξιούχων σε κάθε νομό της χώρας. Η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Αθήνα και η παρουσία σου στις πρώτες θέσεις των διεκδικητικών πορειών καθώς και οι ομιλίες σου στα ΜΜΕ κατέστησαν τη μορφή σου παράδειγμα και σύμβολο προς μίμηση. Από διάφορες υπεύθυνες θέσεις που υπηρέτησες, πρόσφερες πολύτιμο έργο στον Άνθρωπο, στην κοινωνία και τον πολιτισμό. 

Η εικοσαετής συνεργασία μας υπήρξε άψογη, φιλική και αποτελεσματική και σε ευχαριστώ.

Στις 7 Μαρτίου 2017 διαδέχτηκα στη διοίκηση της Ομοσπονδίας της ΠΟΠΣ τον «ογκόλιθο» του συνταξιουχικού κινήματος, τον Πρόεδρο και φίλο πλέον Π.Βαβουγυιό. Τότε στο 70ο Συνέδριο σε εκλέξαμε Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΟΠΣ. Η οικονομική κατάσταση  της ΠΟΠΣ δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε Συνέδριο και την επίδοση της τιμητικής πλακέτας για την προσφορά σου στην ΠΟΠΣ και στο συνταξιουχικό κίνημα. Θα την παραδώσουμε στην οικογένειά σου.

Σε αποχωριζόμαστε με βαθιά θλίψη και με την παρήγορη σκέψη πως φεύγεις επιτυχημένος και ευχαριστημένος για το ταξίδι προς την αιωνιότητα.

Εύχομαι δύναμη στην αγαπημένη σου οικογένεια.

Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας φίλε Τάκη.

 

Επικοινωνία

Σας ενημερώνουμε ότι η γραμμή του fax (210-8819035) επαναλειτουργεί και έχει προστεθεί και μία επιπλέον τηλεφωνική γραμμή της ΠΟΠΣ το 210-8810013.

Η γραμμή 210-8811187 ΔΕΝ υπάρχει πλέον.

Παραμένει το ίδιο emai: omopolit@otenet.gr για την επικοινωνία σας με την Ομοσπονδία.

Go to top